Press

2023-06-12

Esmailzadeh stärker upp – värvar nyckelpersoner från finansvärlden

Saeid Esmaeilzadehs holdingbolag förstärker i toppen. Bolaget värvar Mikael Ericson till ny finansieringschef och Charlotte Varre Kornborg till operativ chef.
2023-06-05

”Vi behöver mer investeringar och FoU för att bryta stagnationen”

DEBATT. Hur kunde Sverige och övriga Europa hamna så på i efterkälken i tillväxt och teknik? Ökade satsningar på forskning och utveckling är angelägna, samt skattereformer som främjar investeringar, skriver Saeid Esmaeilzadeh, Mouna Esmaeilzadeh och Nima Sanandaji.
2023-06-05

Debatt: Näringslivet kan göra skillnad i förorten

Just nu pågår Järvaveckan. Problemen i utsatta områden tycks bara bli värre, oavsett regering. Vi tror att näringslivet kan göra skillnad, genom undervisning i entreprenörskap och kontakt med positiva förebilder som ungdomarna i förorten kan identifiera sig med, skriver företrädare för bolagsgruppen EHAB och representanter från UF Stockholm.
2023-05-02

För att stärka Entreprenörskapsforums möjligheter att bidra till nyanserad debatt, oberoende analys och forskning inom samhällskritiska policyområden ger Esmaeilzadeh Holding (EHAB) ett generöst bidrag till verksamheten under en treårsperiod.

– Hos Entreprenörskapsforum möts forskning och praktik på ett sätt som annars saknas i Sverige, säger Saeid Esmaeilzadeh, vd Esmaeilzadeh Holding.
2023-05-02

The evolution of the Swedish market model

Sweden historically pioneered many aspects of a modern market economy, hosting the first known share company, the first European credit notes, and the first central bank. Anders Chydenius’s booklet Den nationella vinsten (The National Gain) was printed in 1765, 11 years before Adam Smith’s The Wealth of Nations. Sweden was early in extending to women the rights to pursue professions and own businesses. Today, Sweden and its Nordic neighbors evince an unusual combination of high taxes and some of the freest economies in the world. Another characteristic feature is long-standing trust, which facilitates investment and cooperation. It also allows for decentralized decision-making, a characteristic feature of Nordic business management. Sweden’s unusual high-trust culture significantly affects economic activity.
2023-04-19

Esmaeilzadehs Lyvia mot börsen – ska förvärva över hela Europa

Tech- och konsultkonglomeratet Lyvia siktar på att en börsnotering inom ett år (eller lite mer än så). Gruppen, som kontrolleras av Saeid Esmaeilzadeh, har även lockat en finanskändis att bli ny styrelseordförande.
2023-04-05

155 - No bullshit-policy

Sista Måltiden gästas av den okonventionella företagsledaren, serieentreprenören och kemisten Saeid Esmaeilzadeh. Efter ett (miss)lyckat experiment som doktorand på Stockholms Universitet upptäckte Saeid ett material som visade sig vara världens hårdaste glasmaterial. Idag är Saeid en av Sveriges mest framgångsrika bolagsbyggare, investerare och entreprenörer.
2023-04-05

Superentreprenören: ”Att ha tillgång till högre utbildning är en ynnest”

– Ett misstag jag tror många begår är att ha förutfattade meningar om vad de gillar. Världen är intressant. Jag pluggade kemi men det kunde lika gärna ha blivit något annat ämne. Det handlar om att ha inställningen att det man lär sig om och fördjupar sig i är spännande, säger Saeid Esmaeilzadeh, VD för investmentbolaget EHAB – Esmaeilzadeh Holding.
2023-04-05

”DE JAG INVESTERAR I MÅSTE GÅ ALL IN – VILL ATT DE INVESTERAR ALLA PENGAR HÄR”

Syskonen Saeid och Mouna Esmaeilzadeh har hittat en formel för företagande. Nu ska de via det gemensamma bolaget Esmaeilzadeh Holding ta konceptet ut i Europa.
2023-04-05

Guldkantat misstag

Efter att ha sett döden i vitögat bestämde sig Saeid Esmaeilzadeh för att göra något av sitt liv. I dag driver han ett bolagsimperium värt miljarder, men allt började med ett experiment som gick fel.
2023-04-05

Allt fler serieförvärvare lockas till Tyskland: ”Utplockat i Sverige”

Tyska familjebolag är högvilt för svenska investerare – trots att förvärvsprocessen är krångligare än på hemmaplan. ”Det är utplockat i Sverige och dessutom billigare i Tyskland”, säger Anders Elgemyr, delägare på investeringsbanken Carlsquare.
2023-04-05

Protesterna i Iran Efterlyser sanktioner mot mullornas barn

Den svensk-iranske affärsmannen Saeid Esmaeilzadeh vill se sanktioner som slår direkt mot landets styrande elit. De ska veta att vare sig de eller deras barn är välkomna i Europa så länge förtrycket fortsätter, säger han.
2023-04-05

Investera för framtiden, Saeid Esmaeilzadeh| Framgångspodden | 526

Superentreprenören, kemisten och företagsledaren Saeid Esmaeilzadeh gästar Framgångspodden och berättar om sin otroliga historia. Vi pratar om hela Saeids framgångssaga och om hans metoder för att bygga miljardbolag. Vi går in på skillnaden mellan reell risk och upplevd risk, sakerna han alltid tittar efter under en rekrytering och hur det kommer sig att han bara investerar i tråkiga bolag.
2023-04-05

Debatt: Sverige behöver mer industri – för miljöns skull

Industriell utveckling i Norden är en viktig lösning på klimatkrisen. Sverige behöver en politik som främjar inhemsk produktion och inhemska satsningar på forskning och utveckling, skriver Nima Sanandaji, Saeid Esmaeilzadeh och Mouna Esmaeilzadeh.
2023-04-05

New study maps ”Nordic triangle” as the epicentre of one of the world’s most innovative regions

The Nordic Innovation Triangle report also highlights how companies outside Nordic capital cities play a key role in green innovation.
2021-11-17

Novedo har framgångsrikt emitterat ett seniort säkerställt obligationslån om 750 miljoner kronor

Novedo Novedo Holding AB (publ) (“Novedo” eller “Bolaget”) har framgångsrikt emitterat sitt första seniora säkerställda obligationslån om 750 miljoner kronor under ett ramverk om totalt 1 500 miljoner kronor (”Obligationerna”).
2021-11-01

Saeid Esmaeilzadeh ny storägare i börsaktuella Bricknode

I oktober blev det klart att finansprofilen Claes Hemberg följer det onoterade bolaget Bricknode till börsen. Sedan i slutet av förra veckan blev det även klart att serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh köper en stor aktiepost i Bricknode.
2021-09-02

Miljardär pumpar in pengar i Workaround – spår stark tillväxt inom segmentet

Serendipity-grundaren Saeid Esmaeilzade går in med 15 miljoner i Workaround, vilket möjliggör expansion utanför Sverige. Bolaget räknar med både tillväxt och investeringsrally det kommande året.
2021-08-18

Saeid Esmaeilzadeh backar bolaget som satsar på flexibla kontorsytor.

Vi berättade om startupen Workaround redan under förra året, som mitt i den brinnande pandemin satsat på kontorshotell. Närmare bestämt att förmedla och göra det lättare för företag att hitta lediga lokaler.
2021-08-18

Saeid Esmaeilzadeh investerar i marknadsplatsen Workaround.

Antalet små och medelstor företag växer kraftigt, samtidigt som stora företag eftersöker flexibilitet. Det har skapat en marknad med många coworking- och kontorshotells-aktörer som har stora volymer av uthyrbar yta som snabbt måste hyras ut.
2021-07-30

Förvärvsbolag rivstartar – köper tio bolag: ”Vi letar brett”

Förvärvsbolaget Novedo rivstartar och köper tio bolag med en total omsättning på en miljard kronor. Grundare är serieentreprenören Saeid Esmaeilzadeh, storägare i teknikkoncernen Sdiptech, och siktet är inställt på börsen.
2021-05-20

Esmaeilzadehs Hidden Dreams ska låta fem starta fem techbolag på fem månader

Investeringsbolaget Hidden Dreams lanserar nu Dream Catcher Academy, ett entreprenörsprogram som går ut på att fem personer startar fem bolag på fem månader.
2021-05-17

Avsnitt 84: Saeid Esmaeilzadeh – Grundare Serendipity

Saeid Esmaeilzadeh föddes i Teheran men var åtta år när familjen 1982 tvingades fly. 2 år senare anlände de i Sverige.
2021-05-11

Serieentreprenören ska bygga ännu en miljardkoncern – på 24 månader

”Jag vill avmystifiera bolagsbyggandet,” säger stjärnentreprenören Saeid Esmaeilzadeh till Realtid om den nya bolagskoncernen.
2021-05-11

Saeid Esmaeilzadeh plockar in 1 miljard till sin nya satsning: “Vi har en Djingis Khan-strategi”

De ska dammsuga marknaden efter supernischade – och lönsamma konsultbolag. ”Vi ser det som en armada av superbolag som seglar fram på ett superhav.” Nu siktar de på att ta in 1 miljard – redan innan midsommar.
2021-01-31

IQ, personlighetstest, pengar – Saeid Esmaeilzadehs stenhårda krav på de han jobbar med

Serendipity-grundarens avslöjar kravet för att få jobba med honom: “Jag låter dem göra ett test.”
2021-01-28

Saeid Esmaeilzadeh sågar klimatinitiativen: “Kan inte leva i en drömvärld”

Saeid Esmaeilzadeh sågar klimatinitiativen: “Kan inte leva i en drömvärld”. “Klimatfrågan är inte en klimatfråga, det är en kostnadsfråga”.
2020-12-08

Ålandsbanking - Saeid Esmaeilzadeh

Han har skapat och byggt ett tiotal bolag som idag sysselsätter mer än tvåtusen personer
2020-11-05

”Donald Trump har fört en bra politik mot Iran”

Den som vinner USA-valet håller en viktig nyckel till oljeprisets framtid. Men även Iran har ett finger med i spelet kring det svarta guldet
2020-10-19

Saeid Esmaeilzadeh: 5 nycklar till framgång

För SvD Perfect Guide berättar serieentreprenören och docenten Saeid Esmaeilzadeh om de viktigaste lärdomarna han gjort som investerare.
2020-10-09

"Vår bolagsgrupp är värd över fem miljarder kronor"

Ett misslyckat experiment banade väg för en karriär som entreprenör och bolagsbyggare. Med sitt nya riskkapitalbolag Spartacus Capital letar Saeid Esmaeilzadeh nya framgångssagor.
2020-09-20

Glöm Voi, Karma och Spotify – Hidden Dreams vill hitta Sveriges smalaste och tråkigaste startups

Hidden Dreams har byggt upp en ny inkubator för bolag med idéer som andra skulle ha svårt att hitta.
2020-09-03

Serendipity satsar på fastigheter

Det hajpade innovationsbolaget Serendipity skapar ett nytt varumärke och satsar på fastighetsinvesteringar.
2020-05-28

”Min ångest får mig att jobba bättre”

Högpresterande, ung och framgångsrik. Ändå ­tvivlar Annika Ottosson, 27-årig vd för holding­bolaget Dr Saeid AB, ofta på sig själv.
2020-04-02

Serendipity

Bolaget som ursprungligen startades av en slump 2004 har i dag utvecklats till att utgöras av flera olika teknik- och läkemedelsbolag. Deras ambition är att upptäcka, investera och utveckla företag och teknologier som har kapaciteten att göra skillnad globalt.
2020-03-10

Därför går Esmaeilzadeh mot trenden

Entreprenören Saeid Esmaeilzadeh gillar inte att leta trender utan vill gå sin egen väg. Med det nystartade investeringsbolaget Spartacus Capital vill han ”befria folket från löneslaveriet”.
2020-03-06

”Ett av mina första minnen är när jag såg en man bli ihjälslagen” - Malou Efter tio (TV4)

När de bara var små barn, den ena fyra år och den andra nyfödd, var de med om en livsfarlig flykt från Iran. I dag är de företagsledare respektive välkänd TV-profil.
2020-03-02

Podcastintervju med dr. Mouna - Årets faktabaserade optimist 2019

Intervjuer med Mouna Esmaeilzadeh., Saeid Esmaeilzadeh och Googles Sara Övreby.
2020-02-05

Tar sikte på att bygga miljardbolag

Startup-profilen Saeid Esmaeilzadeh berättar om strategin för nylanserade Spartacus Capital.
2019-11-20

Saeid Esmaeilzadehs rekryteringstips – här är frågan som han alltid ställer

Han kom till Sverige som flykting – och säljer nu ett bolag för 1,5 miljarder kronor. Saeid Esmaeilzadeh frågar alla jobbsökare samma sak. ”Vad är det mest exceptionella du har gjort i ditt liv?”.
2019-08-19

Tack Sverige!

Sverige är både välkänt och välrespekterat som entreprenörskapsland. Vi har ett starkt rykte både för vårt onyanserade företagsklimat, men också för våra mer sociala, mjuka värden.
2019-03-01

Succésyskonen: ”Vi tror på den svenska drömmen”

Syskonen och superentreprenörerna Mouna och Saeid Esmaeilzadeh kom till Sverige som barn – efter en livsfarlig flykt från Iran.
2018-12-10

Hidden dreams vill få anställda att våga satsa på sina entreprenörsdrömmar

“Många vill bli entreprenörer, men tänker att de behöver några års arbetslivserfarenhet först. Sen har man bolån och familj och vågar inte satsa”.
2018-11-20

Entreprenörerna säljer bolag för miljarder – Gustaf Douglas en av de stora vinnarna

Serendipity-gruppen säljer under tisdagen det första bolag de startade, Diamorph, för 1,5 miljarder kronor. Köpare är det engelska riskkapitalbolaget Epiris, som har specialiserat sig på att köpa och utveckla företag.
2018-10-03

Nobelpriset i Kemi – Dr Mouna tror på genetiska saxar - Nyhetsmorgon (TV4)

Kemiprofessor Sven Lidin, ger tillsammans med Dr Mouna och Saeid Esmaeilzadeh docent kemi och entreprenör, förhandstips om vilka som kan vinna Nobelpriset i Kemi.
2017-12-06

Så byggde Ashkan Pouya och Saeid Esmaeilzadeh miljardimperiet Serendipity Group

Trots att det gått drygt trettio år sedan flykten från Iran präglas Ashkan Pouya och Saeid Esmaeilzadehs än av den tuffa resan. Den har lärt dem att ta vara på friheten