2021-08-18

Saeid Esmaeilzadeh investerar i marknadsplatsen Workaround.

Antalet små och medelstor företag växer kraftigt, samtidigt som stora företag eftersöker flexibilitet. Det har skapat en marknad med många coworking- och kontorshotells-aktörer som har stora volymer av uthyrbar yta som snabbt måste hyras ut.

Genom att skapa en digital tjänst som effektivt matchar utbud med efterfråga har Workaround blivit den ledande plattformen för kontorsförmedling på den svenska marknaden för flexibla kontor. Inte olikt hur booking.com revolutionerade resebranschen.

Marknaden för flexibla hyresavtal är idag runt 5% av det totala utbudet i Stockholm men den kommer att vara 5-6 gånger så stor inom 5-10 år. Samma trender gäller internationellt.

Pandemin har påskyndat förändringen då allt fler företag, även större, söker en ökad flexibilitet.

Saeid Esmaeilzadeh leder det konsortium som nu investerar ca 15 miljoner kronor i det snabbväxande Workaround som tar sikte på en internationell expansion, där Nederländerna är första marknaden som öppnas redan under hösten.

”Som entreprenör är den fysiska mötesplatsen viktig. Kontorshotell och Co-working, som har tagit en allt större del av kontorsmarknaden, har blivit ett viktigt nav för många startups och SMEs. Tillväxten i branschen är mycket hög och jag är övertygad om att Workaround kommer att spela en viktig roll här i framtiden. Jag är mycket stolt och spänd på att följa Workarounds resa på nära håll och bidra med min erfarenhet för att accelerera den snabba tillväxten som bolaget redan har” säger Saeid Esmaeilzadeh.

Med investeringen kan Workaround fortsätta utveckla sin teknik, marknadsföring samt internationella expansionsplan.

“Vi på Workaround är glada att få med Saeid och hans team på denna expansionsresa vi påbörjat. Workaround växer snabbt och kommer med hjälp av Saeids kunskaper och erfarenhet kunna ta nästa steg ut i Europa. Workaround har på kort tid blivit den ledande plattformen för förmedling av flexibla kontor i Sverige och avser nu att befästa denna position även i övriga Europa.” säger Patrik Bloch, VD för Workaround

Om Workaround

Workaround gör det enkelt att komma i kontakt med intressenter för kontorslokaler och hjälper dig hela vägen fram till uthyrning eller överlåtelse. Vi matchar aktivt dina behov av kontor med ett stort utbud av Kontorshotell och kontorslokaler för att snabbt tillgodose varje enskilt behov.

Dela inlägg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn